Bucătarul – un artist! Curs de instruire



A fi bucătar e mai mult decât o meserie, este o artă ce îmbină creativitatea, latura artistică a unei persoane, iscusința, disciplina și o capacitate gustativă rafinată.

A fi artist în domeniul culinăriei presupune pasiunea față de gătit, plăcerea de a efectua și crea rețete noi, plăcerea de a atinge, mirosi, vedea și combina cu măiestrie ingredientele.

Bucătarul e cel inițiat în toate detaliile artei culinare, cel care organizează bucătăria sau locul de muncă, fiind responsabil și de toate sarcinile tehnice.

Pentru a atrage clienții, tot mai multe localuri din întreaga Uniune Europeană: hoteluri, restaurante mici, mari, mijlocii, optează pentru bucătărie de calitate, bucate nu doar delicioase, dar și originale. Astfel, se pune accent pe angajați calificați, profesioniști, cărora le va reuși gestionarea bucătăriei, depozitelor cu produse, gestionarea fluxului tehnologic și a personalului auxiliar, așa devenind și manager responsabil de toate porcesele.

În pofida cunoștințelor teoretice și practice, un bucătar profesionist trebuie să întrunească ca personalitate: seriozitatea, scrupulozitatea, exigența, rigurozitatea, spiritul inventiv, pentru a satisface în totalitate cerințele angajatorilor și clienților.

Invităm la cursurile de bucătar persoanele dornice de a învăța să combine gustosul cu frumosul, aprofundând cunoștințele în arta culinară. Cursul de bucătar conține 480 de ore cu următarele module:


1.1
Bazele fiziologiei, sanităriei și igienei

1.2 Materia Primă

  • Introducere. Noțiuni genereale despre merceologie și valoarea materiei prime.
  • Compoziția chimică a materiei prime.
  • Legume, fructe, ciuperci. Regimul de păstrare și metode de conservare.
  • Peștele și produsele din pește.
  • Carnea și produsele din carne.
  • Lapte, produse lactate, ouă.
  • Grăsimile nutritive.
  • Grânele, amidonul, zahărul.

1.3 Utilajul Tehnologic

  • Introducere. Noțiuni generale despre mașini. Protecția muncii și măsurile de protecție.
  • Mașini pentru prelucrarea legumelor și cartofilor.
  • Mașini pentru prelucrarea cărnii și peștelui.
  • Mașini pentru prelucrarea aluatului.
  • Mașini universale. Roboți.
  • Mașini pentru tăierea pâinii și mezelurilor.
  • Caracteristica utilajului termic.
  • Utilaje electrice.
  • Utilaje la gaz.
  • Camere, dulapuri și vitrine frigorifice.

1.4 Tehnologia Specială.

  • Introducere. Noțiuni generale, procesul tehnologic.
  • Prelucrarea mecanică primară a cărnii.
  • Supele.
  • Sosuri. Bucate din crupe, paste făinoase, pastăioase.
  • Bugate de legume și pește.
  • Bucate din carne.
  • Bucate ale bucătarii naționale.
  • Bucate ale bucătarii intgernaționale.

1.5 Instruirea Practică

  • Pregătirea bucatelor.

1.6 Practica de producție.

Examen